Kynologisch Instructeur, Agility Instructeur en Kynologisch Instructeur VIP

Sandra van de Bunte

Mijn naam is Sandra van de Bunte en samen met mijn man, 2 Boerboels en een Franse bulldog woon ik in Oldebroek. Ik heb in de loop van mijn leven al diverse honden gehad en iedere hond was op zijn of haar manier uniek met een geheel eigen karakter. Na het behalen van mijn instructeursdiploma heb ik in 2020 het besluit genomen om mijn eigen hondenschool te starten. Onze cursussen worden gegeven volgens de nieuwste inzichten en met maximale persoonlijke begeleiding. Wij vinden het belangrijk dat iedereen zich prettig voelt op het veld; niet alleen de cursist, maar óók (en misschien wel vooral) de hond.

Plezier hebben samen met je hond en je hond zoveel mogelijk zichzelf te laten zijn, is waar ik naar streef. Samenwerken en plezier staan dan ook centraal in de lessen. Het motiveren van je hond om te doen wat jij wilt kan een hele uitdaging zijn, maar daar help ik jullie graag bij! De beste omschrijving voor KynoKleuters is dan ook betrokken en persoonlijk. 

Mijn opleiding tot Kynologisch Instructeur heb ik aan de Martin Gaus Academie gevolgd en ik ben als Kynologisch Instructeur ook geregistreerd bij de Raad van Beheer.
Inmiddels heb ik ook mijn instructeursdiploma voor Agility (behendigheid) behaald en ben ik ook gecertificeerd Kynologisch Instructeur VIP. VIP staat voor veiligheid, interventie en preventie en deze opleiding is een specialisatie in het omgaan met de honden die in de volksmond bekend staan als Hoog Risico honden. Ook deze opleiding is geaccrediteerd door de Raad van Beheer.

Mijn opleiding tot Kynologisch Instructeur heb ik aan de Martin Gaus Academie gevolgd en ik ben als Kynologisch Instructeur ook geregistreerd bij de Raad van Beheer. Om bij te blijven en bij te leren volg ik regelmatig cursussen, workshops en lezingen.

Onderstaand vind je een overzicht van alle bijscholingen. 
 

Hondentaal I en II – Martin Gaus Academie
Hondentaal III – Hotsche Luik
Kynologisch Instructeur – Martin Gaus Academie
Stress bij Honden – Martin Gaus Academie
Blafgedrag – Raad van Beheer
Stress bij Honden – Kennistour Raad van Beheer
Karakterbeoordeling van puppy’s – Martin Gaus Academie
Welzijn en Abnormaal Gedrag bij Honden – DogVision
Preventie van Agressie – Annorlunda
Angst bij Honden – Petra Driessen
Zware Jongens en Pittige Meiden – Martin Gaus Academie
Vechtende honden uit elkaar halen – Tinley Academie
Agility Instructeur Module 1 – Martin Gaus Academie
Neuswerk & Speuren –  Kennistour Raad van Beheer
Agility Instructeur Module 2 – Martin Gaus Academie
Eigenaar en Netwerk – HACR
HR honden op je eigen hondenschool – O&O
Het overzicht mag aangevuld worden met:
Emoties bij Honden – Hondbewust
Zelf kijken en handelen, deel I en II – KynoTrain

Kyno Kleuters

Kynologisch instructeur

Sharon Rozendaal

Ik ben Sharon Rozendaal en samen met mijn vriend en ons Nederlands kooikerhondje woon ik in Kampen.

Toen ik in 2020 met mijn hond bij Sandra op puppycursus kwam, dacht ik dat ik al veel wist van honden aangezien ik met honden ben opgegroeid. Maar het tegendeel werd bewezen; ik hoorde nieuwe dingen, leerde nieuwe dingen en kreeg andere inzichten. In 2021 heb ik dan ook de stap gezet om de opleiding tot kynologisch instructeur te gaan volgen aan de Martin Gaus academie.

Toen ik een stageplek nodig had wist ik dus ook gelijk bij wie ik moest zijn; degene die mij het beste gevoel heeft gegeven tijdens onze puppycursus. Ik berichtte Sandra en sinds januari 2023 liep ik dan ook stage bij Sandra waar ik onwijs veel heb mogen leren in de praktijk. Omdat ik er zoveel plezier in beleefde heb ik in juli 2023 mijn eigen hondenschool opgezet.

Toen mijn stage er aan het einde van het jaar 2023 op zat en ik mijn diploma op zak had, zouden onze wegen weer gaan scheiden. We besloten echter om toch eens om samen om tafel te gaan zitten. En zo is onze samenwerking tot stand gekomen. Vanaf januari staan er daarom dus meestal 2 instructeurs voor de groep en als er 1 van de 2 ziek is of vakantie heeft kunnen de lessen toch doorgaan.

Naast dat ik erg geniet van het les geven, vind ik het ook belangrijk dat er naar het welzijn van de hond wordt gekeken. En daarom verkoop ik ook lijnen, tuigen, snacks en nog veel meer. Mocht je hierin geïnteresseerd zijn, vraag er dan vooral naar!

Kyno Kleuters
Kyno Kleuters

De huisregels

– Parkeren kan op loopafstand van het trainingsveld langs de openbare weg.
– Zorg voor een goed passende halsband of een goed passend tuig. Kies voor een riem van ongeveer 1,80 m.
– Op het terrein zijn de honden altijd aangelijnd.
– Zorg ervoor dat de hond goed is uitgelaten vóór de lessen. 
– Een ongelukje kan altijd gebeuren. Maar ongelukjes dienen wel altijd te worden opgeruimd (zorg zelf voor poepzakjes).
– Wij trainen in principe altijd met koekjes. Zorg daarom voor voldoende voorraad tijdens de lessen.
– Betreden van het terrein en trainen is op eigen risico.
– Restitutie van cursusgeld bij vroegtijdig beëindigen van de cursus vindt in principe niet plaats.
– Je kunt deelnemen aan de cursussen op voorwaarde dat je hond gezond is.
– Alle honden zijn van harte welkom, ongeacht het ras of de afkomst.
– Inhaallessen zijn in geval van ziekte of overmacht mogelijk zonder extra kosten. De inhaallessen en -tijden worden in overleg en naar de mogelijkheden van de hondenschool ingepast. Indien een les later dan 24 uur voor aanvang van die les is afgezegd, vervalt het recht op inhalen.
– Het lesterrein is rookvrij. 

Wil je meer weten?

Kyno Kleuters
Zuiderzeestraatweg 48
8096 CA Oldebroek
T: 06 22 796 352
E: info@kynokleuters.nl

Kyno Kleuters